Bbq-burritos med kyckling

69 röster
30 min
4
bbq-burrito
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 klyfta vitlök
  • 400 g färdigkokta kidneybönor, avrunna
  • 4-6 msk barbequesås
  • rapsolja, att steka i
  • salt
  • peppar
  • 8 tortillabröd
  • 1 avokado, i tärningar
  • 2 tomater i tärningar
  • 0,5 isbergssallad, fint strimlad
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 limefrukt
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl ost, riven

Gör så här

  1. Strimla kycklingen i tjocka skivor. Salta, peppra och bryn runtom i olja. Ställ åt sidan.
  2. Skiva löken tunt och bryn i olja till den är mjuk och gyllene. Detta tar ca 10 minuter. Tillsätt bönorna och riv över vitlöken, låt steka med 1 minut samtidigt som kycklingen går ner i samma panna som löken och bönorna.

  3. Slå på bbq-såsen och låt det puttra på låg värme.
  4. Hacka tomat, rödlök och koriander fint, blanda i skål och pressa limejuice över och lite riven vitlök efter smak. Smaka av med salt.
  5. Servera kyckling-och bönröran i tortillabröd med skuren sallad, tärnad avokado, koriander, gräddfil och riven ost.
29 april 2014