• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vodka penne

Vodka penne
Foto: TV4
Donal Skehan
Donal Skehan

Vodka penne

4 steg att laga

10 ingredienser

20 min

Snabb pasta med gräddig vodkasås, knapriga pancetta och färskriven parmesan. Vodkan ger rätten en ny, spännande smak som du bara måste testa!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g pasta penne
  • 25 g smör
  • 125 g pancetta, i bitar (eller bacon)
  • 4 msk vodka
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk tomatpuré
  • färsk bladpersilja, grovt hackad
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • parmesanost, färskriven

Gör så här

  1. Koka pastan i en stor kastrull enligt anvisningarna på paketet.
  2. Värm smöret i en stor stekpanna på medelvärme, tillsätt bacon och stek i 3-5 minuter tills gyllene. Tillsätt vodkan och låt koka upp och sjuda i en minut innan du tillsätter grädde, tomatpuré och hackad persilja.
  3. Sjud försiktigt i 5 minuter eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. När pastan är kokt, häll av vattnet och tillsätt till såsen och blanda. Servera med riven parmesanost.