Vodka penne

54 röster
20 min
4

Snabb pasta med gräddig vodkasås, knapriga pancetta och färskriven parmesan. Vodkan ger rätten en ny, spännande smak som du bara måste testa!

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g penne
  • 25 g smör
  • 125 g pancetta eller bacon, i bitar
  • 4 msk vodka
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk tomatpuré
  • färska bladpersilja, grovt hackad
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • parmesanost, färskriven

Gör så här

  1. Koka pastan i en stor kastrull enligt anvisningarna på paketet.
  2. Värm smöret i en stor stekpanna på medelvärme, tillsätt bacon och stek i 3-5 minuter tills gyllene. Tillsätt vodkan och låt koka upp och sjuda i en minut innan du tillsätter grädde, tomatpuré och hackad persilja.
  3. Sjud försiktigt i 5 minuter eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. När pastan är kokt, häll av vattnet och tillsätt till såsen och blanda. Servera med riven parmesanost.
6 december 2014

Fler goda recept