Vårsallad med ryggbiff och mango

29 röster
25 m
4
Vårsallad med ryggbiff och mango
Foto: TV4

Fräsch och smakrik asiatisk sallad med mango, böngroddar och hjärtsallad i en härlig sojadressing med lime, chili och vitlök. Servera med sesamstekt ryggbiff.

25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 bit ryggbiff (à 200 g)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk soja
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • solrosolja, till stekning (eller rapsolja)
  • 150 g böngroddar
  • 5 salladslökar, tunt skivade
  • 1 mango, skalad och skivad på längden
  • 2 hjärtsallad, huvuden
  • 1 handfull hackade jordnötter [ca 40g]
  • 1 handfull färsk mynta, grovt hackad
  • 1 handfull färsk koriander, grovt hackad

dressing

  • 1 msk soja
  • 1 limefrukt, saft av
  • 2 msk fisksås (nam pla)
  • 1 msk strösocker
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad

Gör så här

  1. I en skål, vänd biffarna i sesamolja, soja och finhackad vitlök.
  2. Värm en droppe olja i en stor stekpanna på hög värme. Strax innan det börjar ryka, stek biffarna i 3-4 minuter på varje sida för medium rare eller en extra minut på varje sida för högre stektemperatur.
  3. Ta biffarna ur pannan, lägg på en tallrik och täck med folie.
  4. Medan biffarna vilar, förbered salladen genom att vispa soja, limesaft, fisksås, socker, vitlök och chili tillsammans i en stor skål.
  5. Lägg ner böngroddar, salladslök, mango och sallad och blanda runt.
  6. Skiva nötköttet så tunt som möjligt och servera salladen med hackade jordnötter, mynta och koriander på toppen.
11 april 2015