Marockansk fläskfilé med granatäpple och couscous

Marockansk fläskfilé med granatäpple och couscous
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Marockansk fläskfilé med granatäpple och couscous

18 ingredienser

30 m

Kryddig fläskfilé som steks i ugn och serveras med sallad på couscous, granatäpple, kikärtor och färska örter.

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk olivolja
  • 5 msk yoghurt, till servering

Kryddning

  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk ingefära, mald
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1 citron, rivet skal och saft av
  • 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar grovhackade

Couscous

  • 250 g couscous
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 2 stora nävar av mynta, koriander, bladpersilja och oregano, grovhackade
  • 400 g burkkikärtor, avrunna och sköljda
  • 1 granatäpple
  • 1 citron, zest och hälften av juicen
  • havssalt
  • svartpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Laga couscousen enligt anvisningar på förpackningen.
  2. För kryddblandning, häll olivolja, ingefära, spiskummin, mald koriander, gurkmeja, citronskal och citronsaft, hackade korianderstjälkar och en nypa salt i en liten mixer. Mixa till en smidig pasta. Har du ingen mixer kan du använda en mortel.
  3. Sätt ugnen på 180 grader. Vänd köttet i kryddblandningen och tryck in det i köttet så det är helt täckt.
  4. Bryn köttet i några minuter tills den blir gyllenbrun på alla sidor. Tillsätt några matskedar vatten och placera pannan i ugnen. Låt den gå färdigt där, det tar cirka 15 minuter.
  5. Medan köttet är i ugnen, fluffa upp couscousen med en gaffel och rör i oljan, örter, kikärter, granatäpplejuice och -kärnor samt citronskal. Pressa över rikligt med citronsaft och smaka av med salt och svartpeppar efter smak.
  6. Ta fläskfilén ur ugnen och skiva i 1 cm tjocka skivor. Servera ovanpå couscousen.