Chèvre chaud med grillade endiver

20 m
4
Spela video Chèvre chaud med grillade endiver
Foto: TV4

Utsökt vegetarisk förrätt med varm getost, rödlöksmarmelad, grillade endiver och knapriga valnötter.

26 mars 2015
20 m
4

Du behöver

  • 150 g getost, skivas i 3 cm skivor
  • 4 huvuden endivesallad
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 75 g valnötter, krossade
  • 1 päron
  • 60 g rödlöksmarmelad
  • 1 msk olivolja

Dressing

  • 3 msk extra virgin olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 klyfta vitlök, fint hackad
  • 1 tsk dijonsenap
  • havssalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen i en syltburk och skaka tills den är välblandad.
  2. Rosta brödet i ugnen, ca 175 grader, i några minuter tills det har fått fin färg.
  3. Toppa varje toast med lite rödlöksmarmelad och ost. Kör på ugnens grillfunktion i ca 5 minuter, eller tills de fått en fin gyllene färg.
  4. Skiva endive på mitten, ringla över lite olivolja och krydda med havssalt och svartpeppar.
  5. Stek endiverna i en varm grillpanna på hög värme tills de har fått fin färg.
  6. Skiva päronet i tunna skivor. Fördela på tallrikar. Fortsätt med endiverna, toast och avsluta med krossade valnötter och dressingen.
  7. Servera medan den fortfarande var varm.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept