Chèvre chaud med grillade endiver
Chèvre chaud med grillade endiver
13 ingredienser
20 m
Utsökt vegetarisk förrätt med varm getost, rödlöksmarmelad, grillade endiver och knapriga valnötter.
Se Donal Skehan laga receptet

Ingredienser
- 150 g getost, skivas i 3 cm skivor
- 4 endiver
- 8 skivor surdegsbröd
- 75 g valnötter, krossade
- 1 päron
- 60 g rödlöksmarmelad
- 1 msk olivolja
dressing
- 3 msk extra virgin olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 klyfta vitlök, fint hackad
- 1 tsk dijonsenap
- havssalt
- svartpeppar
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till dressingen i en syltburk och skaka tills den är välblandad.
- Rosta brödet i ugnen, ca 175 grader, i några minuter tills det har fått fin färg.
- Toppa varje toast med lite rödlöksmarmelad och ost. Kör på ugnens grillfunktion i ca 5 minuter, eller tills de fått en fin gyllene färg.
- Skiva endive på mitten, ringla över lite olivolja och krydda med havssalt och svartpeppar.
- Stek endiverna i en varm grillpanna på hög värme tills de har fått fin färg.
- Skiva päronet i tunna skivor. Fördela på tallrikar. Fortsätt med endiverna, toast och avsluta med krossade valnötter och dressingen.
- Servera medan den fortfarande var varm.