Saftig mandelkaka med råkräm
Saftig mandelkaka med råkräm
10 ingredienser
1 h
Saftig mandelkaka på mandelmjöl. Servera mandelkakan med råkräm (råkräm är som en lättare vaniljkräm) färska bär som hallon, jordgubbar och vinbär.
Se Christina Gyllner laga receptet

Ingredienser
Mandelkaka
- 100 g smör
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl florsocker
- 0,5 dl vetemjöl
- 4 äggvitor (spara äggulorna till råkrämen)
Råkräm
- 4 äggulor
- 0,75 dl strösocker
- 1 vaniljstång, skårad
- 4 dl vispgrädde
Till servering
- 400 g blandade färska bär, jordgubbar, hallon och vinbär
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en 24 cm springform.
- Bryn smöret på medelvärme, det ska få lite färg. Sikta samman mandelmjöl, florsocker och vetemjöl i en skål.
- Tillsätt äggvitorna och rör runt, häll över det avsvalnande smöret.
- Fördela smeten i formen och grädda ca 15-20 minuter. Låt kakan svalna. Gör råkrämen under tiden.
- Vispa äggulorna och strösocker och frön från vaniljstången.
- Vispa grädden tills den bildar fasta toppar och vänd sedan ner den försiktigt i vaniljsåsen.
- Ta en bit mandelkaka och toppa med färska bär, servera med råkräm. Och njut i solen!