Rulltårta med rabarberkompott
Rulltårta med rabarberkompott
13 ingredienser
Smarrig rulltårta med rabarber. Lätt att baka till fikat!
Se Christina Gyllner laga receptet

Ingredienser
Rulltårta
- 3 ägg (stora)
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- tsk salt
- 3 msk grädde
Rabarber- och kardemummakompott
- 200 g rabarber
- 1 dl strösocker
- 1 dl syltsocker
- tsk kardemummakärnor
- florsocker, till garnering
- grädde, vispad (eller glass)
Gör så här
Rulltårta
- Sätt ugnen på 225 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper.
- Vispa ägg, äggula och strösocker vitt och poröst. Sikta i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Varva med grädden och vänd till en slät smet.
- Häll ut smeten och bred ut över hela plåten. Grädda i 5 minuter, när kakan fortfarande är varm, lägg ett nytt bakplåtspapper på bordet, lägg rulltårtan upp och ner, och dra bort pappret på undersidan. Rulla ihop rulltårtan och låt svalna.
Rabarberkompott
- Skär rabarbern i 2 cm bitar och låt koka ihop med strö- och syltsockret. Koka tills rabarbern är
- mjuk. Mortla kardemumman häll ner i kompotten. Mosa de stora bitarna lätt med en gaffel. Låt den svalna ordentligt. Kompotten kommer tjockna när den har svalnat.
- Rulla ut rulltårtan, bred ut ett jämnt lager med rabarberkompott, lämna ca 5 cm på ena kortsidan. Rulla ihop och låt stå ca 30 minuter. Då är den lättare att skära i fina skivor.
- Pudra med lite florsocker och servera rulltårtan med lite vispad grädde eller vaniljglass.