Pistage- och mandelkaka med honung

4 röster
1,5 h

En god och ganska mäktig kaka på malda pistagenötter och mandelmjöl. Ringla varm honung över och servera med yoghurt. Glutenfri.

Visa mer
1,5 h

Du behöver

  • 125 g hela pistagenötter (+ 0,5 dl)
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smör, smält
  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • 1 dl honung

Till servering

  • turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. 
  2. Täck botten på en brödform med bakplåtspapper.
  3. Mal pistagenötterna i en mandelkvarn eller mixa riktigt fint i matberedaren.
  4. Blanda pistagemjölet (ca 2,5 dl) med mandelmjöl, florsocker och salt.
  5. Smält smöret och låt svalna något.
  6. Tillsätt äggen och äggvitan i de torra ingredienserna och avsluta med smöret.
  7. Häll kaksmeten i formen och grädda i ca 45 minuter. Titta med en tandpetare om kakan är klar.
  8. Värm honung på låg värme i en kastrull och tillsätt resten av de hela pistagenötterna.
  9. Ta kakan ur formen och ställ på ett fat. Häll över honungen medan kakan fortfarande är varm och kan
    absorbera den.
  10. Skär i skivor och servera kakan med lite turkisk yogurt.
13 november 2013
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept