Morotskaka med kokos
Morotskaka med kokos
15 ingredienser
1 h 15 min
Morotskaka smaksatt med kokos. Toppas med en frosting gjord på cream cheese. Perfekta kakan att servera på eftermiddagsfikat.
Smaksätt gärna frostingen med lite rivet citron- eller limeskal, vanilj eller toppa med nötter. Jag älskar att ha i pekannötter i min kaka, men med tanke på kokosen så brukar jag avstå. Antingen eller säger jag. /Christina Gyllner
Se Christina Gyllner laga receptet

Ingredienser
- 2 ägg (stora)
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl neutral olja
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk bakpulver
- 2 tsk malen kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 0,5 tsk salt
- 300 g morot, fint rivna [5 dl]
- 1,5 dl kokos
Frosting
- 100 g smör, rumsvarmt
- 200 g färskost
- 4 dl florsocker, siktat
- ev citron, skalet, rivet
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten av en springform med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. Tillsätt oljan och vispa samman.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, malen kanel, malen ingefära och salt i en separat skål.
- Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
- Avsluta med att vända ner de rivna morötterna och riven kokos.
- Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 45-50 minuter (tills en tandpetare du sticker ner kommer ut ren).
- Låt kakan svalna helt innan du brer på frostingen.
- Vispa smör till frostingen riktigt krämigt, tillsätt cream cheese och vispa samman ordentligt, ca 3-5 min.
- Sikta över florsockret och vispa ihop till en krämig frosting. Vill du smaksätta frostingen kan du tillsätta rivet citronskal eller lite vanilj.
- Bred frostingen över morotskakan och dekorera med t ex pecan- eller valnötter, eller servera precis som den är.