Kladdkaka med muscovadosocker
Kladdkaka med muscovadosocker
11 ingredienser
45 min
Kladdkaka kan bakas på många olika sätt. Här bjuder Christina Gyllner på en variant med muscovadosocker, espressopulver och mörk choklad.
Jag har provat att grädda i 20, 25 och 35 minuter. Denna kaka behöver runt 27-30 min i ugnen. Allra bästa sättet är att provbaka några gånger så du lär känna din ugn. /Christina Gyllner
Se Christina Gyllner laga receptet

Ingredienser
- 2 ägg (stora)
- 2 dl strösocker
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 150 g smör, smält
- 50 g mörk choklad
- 4 msk kakao
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 krm salt
- 1 tsk espressopulver
Till servering
- grädde, vispad
- florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smörj en 24 cm springform alt lägg bakplåtspapper i botten.
- Rör samman ägg och båda sockersorterna i en skål.
- Smält smör och tillsätt chokladen, rör tills det smält.
- Tillsätt sedan försiktigt i äggsmeten.
- Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ner till en jämn smet.
- Häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i 27-30 min. Låt svalna ordentligt. Kakan är godare när den fått sätta sig och blivit sval.
- Servera med vispad grädde och pudra lite florsocker över.