Kladdkaka deluxe med kolasås och nötter
Kladdkaka deluxe med kolasås och nötter
9 ingredienser
30 min
Kladdkaka deluxe med hackade salta nötter samt kolasås på rollo eller dumle. Kanske världens godaste kladdkaka!
Se Christina Gyllner laga receptet

Ingredienser
Chokladkaka
- 150 g smör
- 150 g mörk choklad, hackad
- 3 ägg (stora)
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
Karamellsås
- 200 g rollo, hackade i mindre bitar (eller Dumlekola)
- 0,5 dl grädde
- 1-2 dl salta nötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Täck en 20x20 cm form med bakplåtspapper.
- Smält smöret och chokladen i en tjockbottnad kastrull över låg värme eller över ett vattenbad.
- Vispa upp ägg och strösocker vitt och poröst.
- Tillsätt den avsvalnade chokladen och rör runt.
- Vänd ner vetemjöl och kakao i smeten.
- Häll chokladsmeten i formen. Grädda i ca 22-25 minuter. Gör karamellsåsen medan kakan gräddas.
- Smält rollokola och grädde över låg värme. Se till att inte bränna kolan, rör ordentligt. Ställ åt sidan.
- När kakan är färdiggräddad, ställ kallt och låt svalna ordentligt. Vid servering, häll över karamellsås och salta nötter. Tips: tycker du att karamellsåsen stelnat något är det bara att försiktigt värma på den igen så blir den rinnig.
- Skär i generösa bitar och njut av denna underbara kladdkaka!