Kärleksmums
Kärleksmums
13 ingredienser
30 m
Kärleksmums, fifirutor, moccarutor, kramforskaka eller bara chokladkaka med kaffeglasyr? God är kakan, det är ett som är säkert.
Ingredienser
Chokladkaka
- 2 ägg (stora)
- 3 dl strösocker
- 150 g smör, smält
- 1 dl mjölk
- 0,5 dl kaffe, starkt
- 3,5 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
glasyr
- 2 dl grädde
- 200 g mörk choklad, fint hackad
- 1 msk smör
- 2-3 dl kokos, riven
Gör så här
Chokladkaka
- Sätt ugnen på 200 grader. Använd en 20x30cm form alt en långpanna, täck botten med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
- Smält smöret och häll i mjölken och kaffet.
- Sikta samman vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
- Rör ner smör/mjölkblandningen i äggvispet.
- Sikta de torra ingredienserna i smör/mjölkblandningen. Blanda försiktigt.
- Häll smeten i den förberedda formen och grädda i ca 15-18 minuter.
- Låt kakan svalna medan du förbereder din glasyr.
Glasyr
- Koka upp grädde och häll över hackad choklad. Tillsätt smör och rör samman. Låt tjockna något innan du häller över glasyren på den avsvalnade kakan.
- Toppa med riven kokos och skär i fyrkanter.