Blanda vetemjöl och florsocker i en matberedare. Tillsätt tärnat smör.
Pulsera tills smöret är i ärtstorlek. Tillsätt äggulorna och lite vatten i taget. Pulsera tills det precis går ihop. Plasta in i plastfilm och lägg i kylen i 30 min.
Blanda ihop alla ingredienserna till en slät kräm. Ställ åt sidan tills användning.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram degen ur kylen och kavla ut till ca 2-3 mm tjock. Använd 4 st tartletteformar, ca 10 cm i diameter – skär till 4 st rundlar så att de passar formarna. Lägg en rundel i varje tartletteform.
Skiva hälften av fikonen i skivor och blanda med mandellikören.
Sprid ut ett tunt lager mandelkräm i varje tartlette. Toppa med skivade fikon. Fördela resterande mandelkräm mellan tartletterna. Skär resterade fikonen i passande storlek och tryck ner i mandefyllningen.
Grädda i ca 40-50 minuter. Täck med lite folie om tartletterna börjar få för mycket färg.
Grädda tills pajskalet är gyllene och mandelkrämen satt sig. Njut med en kula vaniljglass.