Enkla havrekakor

Havrekakor
Foto: tv4
Christina Gyllner
Christina Gyllner

Enkla havrekakor

234

5 steg att laga

6 ingredienser

ca 25 m

Klassiska småkakor är lätt att baka. Ät dina havrekakor med ett glas mjölk till, godare blir det inte!

Ingredienser

portioner15 kakor

Havrekakor

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hjorthornssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker poröst och tillsätt sedan resterande ingredienser.
  3. Rulla degen till bollar, ca 1 msk per kaka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till varje kaka lite lätt.
  4. Grädda i ca 7-9 min, rotera plåten en gång under gräddning. Kakorna ska precis börjat få färg runt kanterna.
  5. Låt kakorna svalna. Servera till ett glas mjölk.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer