Citronkakor med lemon curd
Citronkakor med lemon curd
14 ingredienser
Citronkakor med lemon curd, Christina Gyllners fyllda, mjuka småkakor.
Se Christina Gyllner laga receptet


Ingredienser
Citronkakor med lemon curd
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 msk majsstärkelse
- 0,25 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- salt
- 50 g smör
- 0,75 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 citron, rivet skal
- 0,5 dl mjölk
- 1 förp lemon curd
Till pensling
- 1 dl strösocker
- 50 g smör, smält
- 1 citron, rivet skal
Gör så här
Citronkakor med lemon curd
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en minimuffinsplåt med smör.
- Blanda vetemjöl, majsstärkelse, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en skål.
- Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ägg och citronskal under omrörning. Varva de torra ingredienserna med mjölken och blanda väl.
- Fördela lite smet i botten av formen, klicka ner lemon curd (ca en halv tesked) och fördela sedan resterande smeten över klicken med lemon curd.
- Grädda i ca 15-20 minuter. Låt citronkakorna svalna lite.
Pensling
- Blanda citronskal och strösocker. Fördela med fingertopparna så sockret blir lite ''blött''. Pensla lite smält smör på varje kaka och doppa var och en i citronsockret. Servera dina citronkakor till eftermiddagsfikat.