Cherry crumble cake
Cherry crumble cake
16 ingredienser
60 min i ugn
Christina Gyllners underbara körsbärskaka med smultopping. Du kan baka kakan med körsbär eller bigarråer.
Se Christina Gyllner laga receptet

Ingredienser
Smultopping
- 4 dl vetemjöl
- 3 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 125 g smör, smält
Kaka
- 175 g smör
- 5 dl vetemjöl
- 1 dl majsstärkelse
- 1,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,25 tsk salt
- 2,5 dl strösocker
- 3 ägg
- 1,5 dl mjölk
- 1 tsk vitvinsvinäger
Fyllning
- 150 g körsbär (eller bigaråer)
- florsocker, till servering
Gör så här
Cherry crumble cake
- Blanda de fyra första ingredienserna till smultoppingen med smält smör. Ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 150 grader. Täck en 20x30 cm form med bakplåtspapper.
- Blanda vetemjöl, majsstärkelse, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en skål.
- Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt, ca 4 minuter. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
- Blanda mjölk med vitvinsvinäger. Mjölken kommer att separera sig och tjockna. Detta ska hända.
- Sikta ner mjölblandningen i äggvispet och vänd runt. Tillsätt mjölken i bunken och blanda till en slät smet.
- Sprid ut smeten i den förberedda formen. Tryck ner körsbären i smeten och toppa med smultoppingen. Tryck inte ner utan låt smulorna ligga luftigt på toppen.
- Grädda kakan i ca 60 minuter. Låt svalna något och pudra sedan med lite florsocker.
- Skär i generösa rutor och servera!