Rulltårta med lingon

Rulltårta med lingon
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Rulltårta med lingon

36

8 ingredienser

30 m

Birgitta Rasmussons recept på en perfekt rulltårta smaksatt med pepparkakskryddor och fylld med crème fraiche och lingonsylt.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk pepparkakskrydda

Fyllning

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl lingonsylt

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  3. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet.
  4. Bred ut smeten på en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm.
  5. Grädda i 250 grader mitt i ugnen, ca 5 min.
  6. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra av papperet, blötlägg pappret lite för att det ska lossna lättare. Låt kakan svalna under långpannan.
  7. Rör samman fyllningen. Bred den över kakan. Rulla ihop. Lägg rullen svalt i kyl. Skiva sedan upp i bitar.