• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Birgitta Rasmussons klassiska hallongrottor

Klassiska hallongrottor
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Birgitta Rasmussons klassiska hallongrottor

6 steg att laga

6 ingredienser

Birgitta Rasmussons recept på hallongrottor, en riktig klassiker bland småkakorna.

läs mer
Teas tårtkurs promoruta choklad

Lyckas med tårtor!

Gå vår tårtkurs online med Tea Malmegård. Se smakprov >

Ingredienser

portioner20 kakor
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 0,5 dl hallonsylt

Gör så här

  1. Rör smör och socker smidigt.
  2. Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Rör ner det i smeten. Arbeta samman till en deg.
  3. Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång. Skär i 20 bitar.
  4. Rulla dem till kulor och lägg i små pappersformar för kakor. Tryck en fördjupning i varje degkula med mjölat finger.
  5. Lägg lite hallonsylt, 0,5-1 tsk, i varje grop.
  6. Grädda i 175 grader ca 18 minuter.