Birgittas godaste chokladsnittar

Birgittas godaste chokladsnittar
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Birgittas godaste chokladsnittar

9 ingredienser

Klassisk småkaka med choklad och pärlsocker som går hem hos de allra flest. Lätt som en plätt att baka också.

Se Birgitta Rasmusson laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
stycken
  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g smör
  • 1 ägg

Pensling och garnering

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Lägg de torra ingredienserna i en hög på bakbordet eller blanda dem i en skål.
  2. Tillsätt smöret och ägget. Arbeta snabbt ihop alltsammans till en deg.
  3. Dela degen i sex delar. Forma dem till fingertjocka längder och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Platta till längderna och pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
  4. Grädda kakorna i 200 grader ca 15 minuter.
  5. Låt längderna svalna något och skär dem sedan i ca två cm breda, sneda bitar.