Saffranspannkaka med bacon och ramslök

0 röster

Saffranspannkaka med ramslök, bacon och tranbär.

Se fler recept från

Mitt kök - Sverigeresan


Visa mer

Du behöver

  • 4 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 förp saffran
  • 2 msk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 3 förp bacon, skivat
  • 1 knippe ramslök, finskuren
  • 100 g tranbär, färska eller frysta
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Vispa ägg, mjölk och mjöl till en slät smet. Tillsätt salt och honung.
  2. Fräs saffran i hälften av smöret och häll detta i smeten.
  3. Tillsätt hälften an ramslöken i smeten.
  4. Mosa hälften av bären med creme fraichen.
  5. Stek baconet krispiga och låt rinna av på papper.
  6. Stek pannkakorna så tjocka eller tunna som önskas.
  7. Fördela bärcremen på pannkakorna och bryt baconbitar på. Toppa med resten av ramslöken.
2 juli 2012
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept