Saffranspannkaka med bacon och ramslök

Saffranspannkaka
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Saffranspannkaka med bacon och ramslök

0

7 steg att laga

12 ingredienser

Saffranspannkaka med ramslök, bacon och tranbär.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 förp saffran
  • 2 msk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 3 förp bacon, skivat
  • 1 knippe ramslök, finskuren
  • 100 g tranbär, färska eller frysta
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl crème fraîche
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Vispa ägg, mjölk och mjöl till en slät smet. Tillsätt salt och honung.
  2. Fräs saffran i hälften av smöret och häll detta i smeten.
  3. Tillsätt hälften an ramslöken i smeten.
  4. Mosa hälften av bären med creme fraichen.
  5. Stek baconet krispiga och låt rinna av på papper.
  6. Stek pannkakorna så tjocka eller tunna som önskas.
  7. Fördela bärcremen på pannkakorna och bryt baconbitar på. Toppa med resten av ramslöken.