Mintiga chocolate chip cookies

12 röster
40 min
20 kakor
Mintiga chocolate chip cookies
Foto: köket.se

Glöm småkakor, dessa cookies i storlek XL är kakorna att baka när du vill bjuda dina fikagäster på något riktigt gott. Härligt sega i mitten och knapriga i kanten. 

Tips! Välj att smaksätta med din favoritchoklad. 

Visa mer
40 min
20 kakor

Du behöver

  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 200 g mintchoklad (eller annan smaksatt choklad)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka chokladen.
  2. Vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker i en bunke med elvisp.
  3. Tillsätt ägg och äggula. Vispa ihop till en jämn smet.
  4. Blanda vetemjöl med bakpulver och salt. Tillsätt mjölblandningen i kaksmeten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tillsätt 3/4 dl av den hackade chokladen och arbeta in den.
  5. Rulla 20 bollar av degen. Fördela på 2 bakpappersklädda plåtar, lämna ordentligt med mellanrum mellan kakorna då de flyter ut under gräddning.
  6. Tryck till bollarna och tryck in resten av den hackade chokladen i kakorna.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna helt på plåten.

Laddar fler recept...