Smält strösockret på låg temperatur i en tjockbottnad kastrull. Rör om då och då. Sockret ska smälta helt och hållet, det ska inte finnas några klumpar kvar och ha fått en fin gyllenbrun färg.
Ta bort kastrullen från värmen och klicka ner lite smör i taget samtidigt som du rör om kraftigt hela tiden.
Häll ner vispgrädde i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter att röra om hela tiden. Skär sig såsen här så är det ingen fara, det löser sig sen när du kokar upp den.
Ställ tillbaka kastrullen på värmen och låt såsen koka upp till 107 grader.
Ta bort kastrullen från plattan igen och rör ner flingsalt. Såsen tjocknar när den svalnar.
Häll upp såsen i spritspåse med smal tyll.
Munkar
Blanda ihop alla ingredienser till degen till en kladdig deg, gärna i en degblandare.
Rulla degen till bollar.
Häll upp oljan i en rymlig kastrull. Värm upp oljan till ca 165 grader.
Fritera munkarna i omgångar, ca 1-2 minuter per sida. Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper. Rulla sedan direkt i generöst med strösocker.