Minidonuts med kaffekräm och blåbärssocker

10 donuts
Minidonuts med kaffekräm och blåbärssocker
Foto: TV4

Minimunkar som fylls med kaffekräm och rullas i blåbärssocker. Fredriks små munsbitar har verkligen det lilla extra.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

28 november 2017
10 donuts

Du behöver

Munkar

  • 20 g röd jäst
  • 1,2 dl mjölk
  • 35 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 0,5 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 vaniljstång, fröna
  • 1 l rapsolja

Kaffekräm

  • 100 g smör
  • 50 g färskost
  • 300 g florsocker
  • 2 msk kakao
  • 3 msk starkt kaffe

Montering

  • 1 msk blåbärspulver
  • socker

Gör så här

  1. Värm mjölk och smör till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölk/smöret.
  2. Tillsätt ägg, socker, mjöl, frön från vaniljstång och arbeta ihop en deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.
  3. Rulla 10 små bollar av degen. Värm rapsolja till 180 grader och fritera försiktigt bollarna. Tag upp och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Kaffekräm
    Vispa ihop smör, färskost, florsocker, kakao samt kaffe till en tjock kräm.
  5. Montering
    Blanda strösocker och blåbärspulver. Rulla donutsen i sockret. Spritsa kaffekrämen in i donuten.
Kommentera receptet

Fler goda recept