Klassisk rabarberkaka

Rabarberkaka
Foto: Anna Kern
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Klassisk rabarberkaka

63

7 steg att laga

9 ingredienser

En kaka som du snabbt rör ihop, sen klarar den sig själv i ugnen. Men du får ha lite tålamod, den behöver en timme på sig. Receptet kommer från boken Mina efterrätter.

Kolla in fler recept och läs mer om

Mina efterrätter


Ingredienser

portioner12 portioner
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 rabarber, skivade [ca 300 g]
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
  3. Blanda smör, socker och ägg i en mixer eller med elvisp.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
  5. Mixa till en jämn smet och bred ut smeten i formen.
  6. Vänd rabarberbitarna i socker och maizena och fördela dem över smeten.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
elon glass i frys

Smarta tips från Elon!

Så enkelt frostar du av frysen

Läs mer