Lammbullar med fetaost och couscous

Lammbullar med fetaost och couscous
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Lammbullar med fetaost och couscous

Av: Mikael Lindström

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

20 min

Ett spännande sätt att laga lamm på.

Ingredienser

portioner
  • 400 g lammfärs
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 msk gul lök, råriven
  • 2 msk smör
  • 2 msk olja
  • 100 g fetaost
  • 8 dl couscous, kokt
  • 0,5 gurka, skalad
  • 2 tomater
  • 0,5 mango
  • 0,5 stjälkselleri
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Låt mjölk och ströbröd stå och svälla i 5 minuter.
  3. Koka upp vatten och salt och lägg i couscousgrynen. Rör om och ta grytan från spisen. Lägg på lock och låt stå 5 minuter.
  4. Rör ned färs, ägg, lök, salt och peppar till en jämn smet. Forma runda bullar och fyll med fetaost.
  5. Stek i en panna med smör och olja tills de är gyllenbruna runt om.
  6. Skär ner alla grönsakerna i kuber, rosta på bleck i ugnen på 180 grader i 5 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.
  7. Blanda i couscousen och lägg på lammbullarna.