Midsommartårta med jordgubbar och rabarber

Midsommartårta med jordgubbar och rabarber Kungsörnen NY
Foto: Köket.se

Midsommartårta med jordgubbar och rabarber

8 ingredienser

1 h 30 min

En försvinnande god tårta som passar perfekt till midsommarfirandet. Enkel att göra med en ljuvlig rabarberfyllning och en klassisk topping med grädde och jordgubbar. Midsommar i en tårta helt enkelt!
Mängderna till tårtbotten är för en 22-24 cm i diameter stor springform. Tårtbotten och rabarberkompotten kan med fördel förberedas dagen innan.

Baktips!
Sockerkaka mix Kungsörnen

Baktips!

Testa även Kungsörnen Sockerkaka bakmix.

Läs mer

Ingredienser

Tårtbotten

  • 5 ägg
  • Kungsörnen Vetemjöl Special
  • strösocker

Rabarberkompott

  • 300 g rabarber
  • 2 msk vatten
  • 1,25 dl syltsocker

Topping

  • 4 dl vispgrädde
  • 400 g jordgubbar, sköljda och delade

Gör så här

Tårtbotten

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform (22-24 cm i diameter) i bakplåtspapper.
  2. Ta fram 3 likadana glas. Kläck äggen i ett av glasen och häll sedan upp samma mängd med strösocker i det andra glaset. Gör likadant med vetemjölet, så att du har lika mängd i alla glas.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjölet och vänd försiktigt smeten med en slickepott. Häll över smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i 30-45 minuter. Låt svalna helt innan du delar kakan i två delar.

Rabarberkompott

  1. Skölj och dela rabarbern i mindre bitar. Lägg i vatten, rabarber och socker i en kastrull och låt sjuda tills rabarbern är mjuk, men inte kokat sönder helt. Låt svalna.

Montering

  1. Vispa grädden fluffigt. Blanda rabarberkompotten med 1 dl av den vispade grädden. Lägg den undre delen av tårtbotten på ett tårtfat eller en tallrik. Bre på rabarberfyllningen och lägg sedan över locket.
  2. Toppa locket med resten av grädden och dekorera med jordgubbar.