Midsommardröm - pavlova med fläderkräm och jordgubbar
Midsommardröm - pavlova med fläderkräm och jordgubbar
14 ingredienser
Minipavlovas som fylls med fläderkräm och jordgubbspuré. Dekoreras med vit choklad.
Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.
Ingredienser
Pavlova
- 102 g äggvita, rumsvarm [3 st]
- 158 g strösocker [1,75 dl]
- 2 g salt [1 nypa]
- 5,5 g majsstärkelse [2 tsk]
- 5 g vitvinsvinäger [1 tsk]
Fläderkräm
- 72 g äggula [4 st]
- 45 g strösocker [0,5 dl]
- 20 g majsstärkelse [2,5 msk]
- 50 g koncentrerad fläderblomssaft [0,5 dl]
- 300 g vispgrädde [3 dl]
Jordgubbspuré
- 150 g jordgubbar
- 30 g florsocker [0,5 dl]
- några blad basilika (efter smak)
Chokladdekorationer
- 100 g vit bakchoklad
Gör så här
Pavlova
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget tills äggvitorna blir glansiga och toppiga. Vänd till sist i salt, maizena och vitvinsvinäger.
- Spritsa ut 6 små korgar på bakplåtspappersklädd plåt, ca 8 cm i diameter. Sänk till 125 grader och grädda mitt i ugnen ca 50 minuter.
Fläderkräm
- Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Blanda ut majsstärkelsen med flädersaften.
- Koka upp grädden, rör ihop den med saften och vispa ner den varma vätskan i den pösiga äggblandningen. Häll tillbaka krämen i kastrullen och sjud krämen under vispning till den tjocknar. Låt svalna.
Jordgubbspuré
- Snoppa och hacka jordgubbarna. Mixa dem med florsocker och basilika till en slät puré.
Chokladdekoration
- Smält vit choklad över vattenbad, låt svalna något och fyll en spritspåse. Spritsa med en tunn stråle runtom pavlovabakelserna. Spritsa ut resterande smält choklad på ett bakplåtspapper i 6 st nät. Ställ i frysen för att stelna.
Montering
- Fyll pavlovabakelsen med fläderkräm och häll på jordgubbspurén. Dekorera med en tunt skivad jordgubbe med blad, ett basilikablad och chokladdekoration på varje bakelse.