Midsommardessert i glas med smulad browniebotten

Midsommardessert i glas med smulad browniebotten

12 ingredienser

45 min

Saftig chokladkaka med grädd- och mascarponekräm med smak av jordgubb. Toppa med chokladknappar, nötter, citronmeliss och du har den peeerfekta sommardesserten!

Tips från Kungsörnen!
Sockerkaka mix Kungsörnen

Tips från Kungsörnen!

Testa även Kungsörnens bakmix Sockerkaka.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Kungsörnen Chokladkaka
  • 0,5 dl ströbröd
  • 50 g smör
  • 2 dl vatten

Grädd- och mascarponekräm

  • 500 g färska jordgubbar
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 limefrukt, juice och skal

Topping

  • 2 dl mörka chokladknappar
  • 50 g hasselnötter, hackade
  • 1 kruka färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft 160 grader)
  2. Smörj och bröa en ugnssäker bakform.
  3. Smält smör.
  4. Häll paketets innehåll i en bunke och tillsätt vatten och smöret. Vispa till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och grädde i nedre delen av ugnen ca 45 min.

Grädd- och mascarponekräm

  1. Snoppa jordgubbarna och dela i kvartar. Lägg några åt sidan och spara till garnering.
  2. Mixa jordgubbar, pressad lime, mascarpone, grädde och socker med en stavmixer till en jämn och krämig konsistens.

Garnering

  1. När kakan är klar och fått svalna något skär du loss större smulbitar utav kakan och lägger i glas.
  2. Varva chokladkakesmulorna med grädd- och maskarponekräm och toppa med jordgubbar, chokladknappar, hackade hasselnötter, rivet limeskal och citronmeliss.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kolasnittar med lemoncurd till påsk

Tips från Kungsörnen!

Här hittar du fler enkla bakverk och tips.

Läs mer