Midsommardessert i glas med smulad browniebotten
Midsommardessert i glas med smulad browniebotten
12 ingredienser
45 min
Saftig chokladkaka med grädd- och mascarponekräm med smak av jordgubb. Toppa med chokladknappar, nötter, citronmeliss och du har den peeerfekta sommardesserten!
Ingredienser
- 1 förp Kungsörnen Chokladkaka
- 0,5 dl ströbröd
- 50 g smör
- 2 dl vatten
Grädd- och mascarponekräm
- 500 g färska jordgubbar
- 250 g mascarpone
- 2 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 1 limefrukt, juice och skal
Topping
- 2 dl mörka chokladknappar
- 50 g hasselnötter, hackade
- 1 kruka färsk citronmeliss
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft 160 grader)
- Smörj och bröa en ugnssäker bakform.
- Smält smör.
- Häll paketets innehåll i en bunke och tillsätt vatten och smöret. Vispa till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädde i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Grädd- och mascarponekräm
- Snoppa jordgubbarna och dela i kvartar. Lägg några åt sidan och spara till garnering.
- Mixa jordgubbar, pressad lime, mascarpone, grädde och socker med en stavmixer till en jämn och krämig konsistens.
Garnering
- När kakan är klar och fått svalna något skär du loss större smulbitar utav kakan och lägger i glas.
- Varva chokladkakesmulorna med grädd- och maskarponekräm och toppa med jordgubbar, chokladknappar, hackade hasselnötter, rivet limeskal och citronmeliss.
TIPS!