Mexikanska glasspinnar

koket.se
Mexikanska glasspinnar
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Mexikanska glasspinnar

12 ingredienser

30 m + frystid

Paletas - svalkande glasspinnar från Mexiko! En sort med smak av jordgubb, lime och ingefära och en annan med yoghurt och blåbär.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner av varje sort

Jordgubbspaletas med lime och ingefära

  • 45 g limefrukt, saft [ca 2 lime]
  • 350 g färska jordgubbar (eller frysta)
  • 85 g strösocker [1 dl]
  • 100 g vatten [1 dl]
  • 1 cm ingefära

Yoghurt- och blåbärspaletas

  • 100 g frysta blåbär, tinade
  • 25 g vatten [0,25 dl]
  • 1 citron
  • 45 g strösocker [0,5 dl]
  • 50 g honung
  • 100 g mjölk
  • 350 g turkisk yoghurt

Gör så här

Jordgubbspaletas

  1. Koka upp limesaft, jordgubbar, strösocker, vatten och riven ingefära. Ställ åt sidan och låt dra 5 minuter, smaka av så att ingefäran satt smak. Mixa allt en en matberedare och sila så att den blir slät och fin.
  2. Lägg 4 tunna skivor jordgubbar i din glassform, häll i saften i formen och ställ in i frysen, stick i pinnar och låt frysa över natten.

Blåbärspaletas

  1. Koka upp blåbär, vatten, citron och strösocker i en kastrull och låt sjud i 5 minuter, ta av från plattan och låt svalna lite.
  2. Blanda turkisk yoghurt, honung och mjölk till en slät och fin konsistens. Varva yoghurt och blåbärskoket i glassformen, stick i pinnar och låt frysa över natten.