Mexikansk chili con carne med kornris

Frebaco Mexikansk chili con carne med kornris
Foto: Köket.se

Mexikansk chili con carne med kornris

15 ingredienser

30 min

En smakrik och lättlagad chili con carne. Perfekt att göra om du har tacokrydda över i skåpen!

Svenskt kornris
Frebaco Kvarn svenskt kornris

Svenskt kornris

Frebaco Kvarn Svenskt Kornris är gjort på 100% närodlad svensk korn.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g nötfärs
  • 2 förp taco kryddmix
  • 2 dl vatten
  • 1 burk vita bönor i tomatsås, à 415 g
  • mer spiskummin & chiliflakes
  • 1 burk kidneybönor, à 380 g
  • 2 burkar majs, à 140 g

Till servering

  • 4 port Frebaco Kvarn Svenskt Kornris
  • picklad rödlök
  • korianderblad
  • nachochips

Gör så här

  1. Skala och hacka gul lök och vitlök. Strimla paprika och röd chili. Stek i en stor kastrull eller gryta tillsammans med lite olja. Tillsätt tomatpurén och nötfärsen när löken är genomskinlig.
  2. Tillsätt tacokrydda och låt steka någon minut. Slå sedan på vatten och vita bönor i tomatsås. Låt koka ihop ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev mer spiskummin och chiliflakes om det behövs. Låt puttra ett tag till – ju längre grytan får puttra desto godare blir den!
  3. Koka kornriset enligt instruktionerna på förpackningen.
  4. Skölj kidneybönor och majs. Rör ner i grytan strax innan servering.
  5. Servera chili con carne med kornris, picklade lök, koriander och nachochips!
TIPS!
Fler tips!
Frebaco Lax i ugn med krispigt osttäcke, havreris och yoghurtsås

Fler tips!

Smarriga recept till vardag och helg från Frebaco Kvarn.

Läs mer