Isot biberli nohut

1 röst
35 min
6

Kikärtor i tomatsås med ugnsrostad chili, perfekt tillsammans med vitt bröd eller bulgur.

Dryckestips från Metin
Corona
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer
35 min
6
6 portioner

Du behöver

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 st gul lök, hackad
  • 4 st tomater, hackade
  • 1 msk tomatpuré, kan uteslutas
  • 1 st buljongtärning
  • 400 g Kikärtor
  • 2 msk isot biber (turkisk ugnsrostad chili)

Gör så här

  1. Ställ plattan på medelhög värme och fräs på löken i olivolja fem minuter.
  2. Häll på tomaterna när löken börjat bli mjuk.
  3. Tillsätt en buljongtärning, sänk värmen och låt puttra under lock i 30 minuter eller tills tomaterna kokat sönder.
  4. Är det svårt att få tag på bra tomater pga säsong kan du tillsätta lite tomatpuré.
  5. Häll av spadet från kikärtorna och tillsätt dessa när tomatsåsen är klar.
  6. Rör sedan ner isot biber och blanda ordentligt.
23 maj 2012

laddar fler recept

Laddar fler recept