Paçanga

Paçanga

Paçanga

Av: Metin - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

1h 15min

Filodegsrullar med pizzafyllning, en rätt som alla älskar.

Dryckestips från Metin
Corona
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner stycken
  • 1 grön paprika, hackad
  • 2 sojakorvar, , tärnade (gärna hot chorizo eller annan kryddig sojakorv)
  • 8 tomater, tärnade
  • 1-2 msk ev tomatpuré
  • 2 msk oregano
  • 2 krm salt
  • 1 förp trekantig filodeg/yufka [25 blad]
  • rapsolja, för stekning

Gör så här

  1. ag fram filodegen ur kylskåpet innan du börjar göra fyllningen så att den hinner bli rumstempererad.
  2. Fräs på paprikan och 1 dl olivolja i en traktörpanna på medelhög värme i ca 5 minuter.
  3. När paprikan börjar bli mjuk tillsätter du korven och fräser på allt i ytterligare ett par minuter.
  4. Häll ner tomaterna, sänk värmen och låt koka under lock i ca en halvtimme. Är det vinter och svårt att få tag på bra tomater kan du tillsätta 1-2 matskedar tomatpuré också.
  5. Sist tillsätter du salt och oregano och låter fyllningen svalna en stund innan du börjar göra rullarna.
  6. Öppna paketet med filodeg men låt den ligga kvar i, ta bara ut ett ark i taget så att de inte torkar.
  7. Degen måste fuktas lite för att den inte skall spricka, och för att underlätta använder du med fördel en blomspray.
  8. Tag ett ark ur paketet och lägg det med spetsen vänd ifrån dig.
  9. Spraya 2-3 gånger per sida så att yufkan blir lättarbetad.
  10. Lägg ca 2 msk fyllning i en sträng längs triangelns bas, 2 cm in.
  11. Vik basen över fyllningen, kläm åt och vik in hörnen.
  12. Rulla sedan ihop den och vill inte toppen fästa så ta lite mer vatten.
  13. Stek rullarna i rapsolja på medelhög värme, ca 1 minut per sida.
  14. Håll koll så att de inte blir brända. Serveras direkt när de är varma och krispiga!