Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Melonsallad med getost
Foto: TV4
Melonsallad med getost
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Köket.se
11
ingredienser
En läcker tillbehörsrätt som passar utmärkt till grillat.
Ingredienser
portioner
800 g honungsmelon
800 g vattenmelon
2 msk olivolja
2 tsk limefrukt, saft, pressad
salt
svartpeppar
0,5 tsk torkad mynta
50 g chèvreost
Brödkrutonger:
4 skivor dagsgammalt vitt bröd
30 g smör
flingsalt
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Brödkrutonger: Skär brädet i 2x2 cm kuber. Stek dem sedan på medelvärme i smör tills de är gyllenbruna och knapriga. Strö flingsalt över.
Dela honungsmelonen och ta ur kärnorna. Ta bort kärnorna ur vattenmelonen. Ta ut kulor med hjälp av ett kuljärn och lägg i en skål.
Blanda olja, limesaft, salt, peppar och mynta och slå det över melonkulorna. Strö över brödkrutonger och flaga över getost.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut