• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Melonbellini

Melonbellini
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Melonbellini

3 steg att laga

5 ingredienser

10 m + frystid

Lyxig drink med galiamelon, lime och prosecco. Perfekt som fördrink på nyårsfesten!

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 1 flaska prosecco [75 cl]
  • 1 l Galia melontärningar [ca 0,5 stor eller 1 mindre melon]
  • 2-3 msk rörsocker
  • 1 limefrukt, saft av
  • 1 knivsudd vaniljpulver

Gör så här

  1. Skär melonen i 2 cm stora tärningar, lägg på en plåt och frys in i ett par timmar.
  2. Lägg melonen i blendern och tillsätt socker, limesaft och vaniljpulver. Häll i en skvätt prosecco och mixa. Fortsätt med prosecco lite i taget tills allt är blandat, men låt gärna lite melonbitar vara kvar.
  3. Servera i champagneglas eller andra festliga drinkglas.