Mazarinkaka med saffran

Mazarinkaka med saffran Kungsörnen
Foto: Köket.se

Mazarinkaka med saffran

9 ingredienser

45 min

Julens saftigaste och godaste kaka har du här! Den här blir en stående favorit till adventsfikat och julbordet. Superenkelt att baka i långpanna och skära upp till rutor i önskad storlek!

Baktips!
Kungsörnen vetemjöl special fullkorn

Baktips!

Testa även Kungsörnen Vetemjöl Special Fullkorn.

Läs mer

Ingredienser

Mazarinkaka

  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 förp saffran
  • 3 ägg
  • 100 g mandelmassa, riven
  • 2 dl Kungsörnen Vetemjöl Special

Servering

  • grädde, vispad
  • blåbär (lingon eller hallon)
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och mjöla en 20 cm stor springform eller en liten långpanna ca 20x25cm.
  3. Smält smöret i en kastrull och blanda ner socker samt ett ägg i taget. Blanda i saffranet.
  4. Tillsätt mjölet och den rivna mandelmassan och rör om tills du har en jämn smet.
  5. Häll över smeten i formen och grädda i ugnen i ca 25-30 minuter, tills kakan är färdiggräddad. Låt svalna och skär upp i önskad storlek på rutor.
  6. Pudra lite florsocker över kakan och servera tillsammans med vispad grädde och färska blåbär.
TIPS!
Fler tips!
Pepparkaksgrottor med lingoncurd Kungsörnen

Fler tips!

Här hittar du fler goda bakrecept.

Läs mer