Kyckling- & risonisallad

Kyckling- & risonisallad
Foto: Jeff Tucker/Kevin Hossler

Kyckling- & risonisallad

32

9 steg att laga

8 ingredienser

Risoni är små pastagryn. Här får de sällskap med pesto och kyckling i en matig sallad. Receptet kommer från boken Mat på minuten: sallad.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g kyckling, kokt strimlad (eller grillad)
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 185 g babyspenat, färsk

vinägrett

  • 1,5 dl pesto
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,25 tsk salt
  • svartpeppar, nymald
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. VinägrettBlanda pesto, vinäger, salt och en nypa peppar i en stor skål.
  2. Häll långsamt och under omrörning ner oljan till en jämn dressing.
  3. Sallad
    Tillaga risonin: Koka upp en stor kastrull med vatten.
  4. Tillsätt 2 matskedar salt och risonin.
  5. Koka tills pastan är al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Rör om med jämna mellanrum.
  6. Häll av pastan i ett durkslag, skölj under kallt vatten och låt det rinna av.
  7. Rör ner risonin i skålen med vinägretten och blanda väl.
  8. Lägg i kyckling, tomathalvor och spenat i skålen med risoni.
  9. Blanda väl och servera.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer