• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Chili con carne

72 röster
20 min
4
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 1 grön paprika
  • 2 msk smör
  • 0,5 kg nötfärs
  • 1 förp krossade tomater [ca 400 g]
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning (eller 3 msk koncentrerad köttfond)
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 tsk chilipulver
  • 1 tsk mejram
  • salt
  • peppar
  • 1 förp vita bönor [ca 400 g]

Gör så här

  1. Hacka lök och paprika. Fräs löken i smör i en stekpanna. Lägg i färsen och paprikan och låt allt brynas under några minuter. Häll på tomatkross, -puré och buljongtärning eller fond. Pressa i vitlöken. Smaka av med chilipeppar, mejram, salt och peppar.
  2. Låt koka ihop under 5–10 minuter. Vänd ner bönorna strax före servering. Servera med tortilla och gräddfil.
19 oktober 2011