Chili con carne

20 min
4
Chili con carne
Foto: Matilda Lindeblad

Chili con carne är snabblagat, lättlagat och perfekt till lunchlådan dagen efter.

19 oktober 2011
20 min
4

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 1 st grön paprika
  • 2 msk smör
  • 0,5 kg nötfärs
  • 1 burk krossade tomater (ca 400 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 st köttbuljongtärning eller 3 msk koncentrerad köttfond
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 tsk chilipulver
  • 1 tsk mejram
  • salt och peppar
  • 1 burk vita bönor (ca 400 g)

Gör så här

  1. Hacka lök och paprika. Fräs löken i smör i en stekpanna. Lägg i färsen och paprikan och låt allt brynas under några minuter. Häll på tomatkross, -puré och buljongtärning eller fond. Pressa i vitlöken. Smaka av med chilipeppar, mejram, salt och peppar.
  2. Låt koka ihop under 5–10 minuter. Vänd ner bönorna strax före servering. Servera med tortilla och gräddfil.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept