Chili con carne

Chili con carne
Foto: Matilda Lindeblad
Charlotta Malhotra
Charlotta Malhotra

Chili con carne

72

2 steg att laga

13 ingredienser

20 min

Chili con carne är snabblagat, lättlagat och perfekt till lunchlådan dagen efter.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 gula lökar
  • 1 grön paprika
  • 2 msk smör
  • 0,5 kg nötfärs
  • 1 förp krossade tomater [ca 400 g]
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning (eller 3 msk koncentrerad köttfond)
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 tsk chilipulver
  • 1 tsk mejram
  • salt
  • peppar
  • 1 förp vita bönor [ca 400 g]

Gör så här

  1. Hacka lök och paprika. Fräs löken i smör i en stekpanna. Lägg i färsen och paprikan och låt allt brynas under några minuter. Häll på tomatkross, -puré och buljongtärning eller fond. Pressa i vitlöken. Smaka av med chilipeppar, mejram, salt och peppar.
  2. Låt koka ihop under 5–10 minuter. Vänd ner bönorna strax före servering. Servera med tortilla och gräddfil.
TIPS!
läs mer
Bikarbonat

Smarta tips i köket!

Knivskola, rengöra skärbrädor och bikarbonat. Smarta tips för köket!

Läs mer