Rotsaks- och svamppytt med kalkonkassler

0 röster
4

Byt ut kasslern mot fräst renskav eller gör pytten vegetarisk genom att byta ut köttet mot fetaost eller halloumi.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g kålrot
  • 150 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 150 g broccoli
  • 1+1 msk smör
  • 1,5 dl grönsaksbuljong, stark
  • 200 g kantareller eller trattkantareller, färska
  • 1 st purjolök, liten
  • 300 g kalkonkassler
  • salt
  • peppar
  • timjan, färsk

Sås:

  • 1 dl crème fraiche
  • pepparrot, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär alla rotsaker i jämnstora tärningar.
  2. Skala och skär broccolistjälken i tärningar. Dela huvudet i små buketter.
  3. Stek allt utom broccolibuketterna i hälften av smöret på hög värme tills de fått lite färg.
  4. Häll på buljongen, sänk värmen och låt sjuda tills rötterna är mjuka, ca 10 minuter. Lägg ner broccolibuketterna mot slutet av koktiden
  5. Fräs kantarellerna tillsammans med purjolöken i resten av smöret.
  6. Skär ev. kasslern i tärningar eller servera den separat, halstrad i skivor
  7. Vänd ihop alla ingredienser till pytten, smaka av med salt, peppar och färsk repad timjan.
  8. Sås: Blanda crème fraiche blandas med salt, peppar och riven pepparrot efter smak.
21 oktober 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept