Vegetarisk wok med cashewnötter

Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Vegetarisk wok med cashewnötter

19

9 ingredienser

Nötter mättar gott; om cashewnötterna är svåråtkomliga går det lika bra med jordnötter. Vi tycker att bulgurpilaff och chèvrecrème är gott till.

109 kcal/454 kJ, 6 g fett, 4 g fibrer

Ingredienser

portioner4
  • 1 rödlök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 0,5 msk olja
  • ca 150 g haricots verts (eller frysta)
  • ca 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 2 dl cashew- eller jordnötter

Gör så här

  1. Skala och skiva löken i tunna klyftor. Skär paprikorna i tunna strimlor.
  2. Hetta upp oljan i en wokpanna eller en rejäl stekpanna. Lägg i lök och paprika och fräs ett par minuter.
  3. Tillsätt bönorna och fräs tills de är genomvarma.
  4. Tillsätt salt och sweet chili och blanda till sist ner nötterna.