Stekt lök

Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Stekt lök

16

6 ingredienser

Det går bra att steka lök även utan några större mängder fett om man eftersteker med lite vatten. Vill du ha mer färg på löken är det bara att tillsätta några droppar soja.

97 kcal/409 kJ, 6 g fett, 1 g fibrer

Ingredienser

portioner4
  • 4 gula lökar, ca 500 g
  • 2 msk flytande matfett
  • 2 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk timjan - ev
  • 1 tsk soja

Gör så här

  1. Skala och klyv löken och skär den i tunna skivor.
  2. Bryn fettet gyllenbrunt i en stekpanna. Stek löken på ganska svag värme under omrörning tills den blivit guldgul.
  3. Späd med lite vatten i pannan, tillsätt salt och eventuellt timjan samt soja. Efterstek i 5-10 minuter under lock tills löken är mjuk.