Kikärtsgryta

Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Kikärtsgryta

8

9 ingredienser

En härlig gryta på kikärter!

187 kcal/782 kJ, 4 g fett, 5 g fibrer

Ingredienser

portioner4
  • 2 dl torkade kikärtor, ca 5 dl kokta
  • 1 gul lök
  • 1 tsk curry
  • 0,5 msk olja
  • 2 morötter
  • 0,5 förp krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 banan, skivad
  • 1 tsk örtsalt

Gör så här

  1. Blötlägg och koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken fint. Fräs lök och curry i olja på svag värme i en gryta.
  3. Skala och skiva morötterna. Tillsätt morötter, tomatkross och vatten och låt koka tills morötterna är mjuka, det tar ca 5-10 minuter.
  4. Rör försiktigt ner kikärter och banan i grytan och hetta upp. Smaka av med örtsalt.