Grönsaksfräs
Grönsaksfräs
9 ingredienser
Rödkål är en sällsamt vacker grönsak att strimla och blanda i fräs och sallader. Både vit- och rödkål innehåller gott om vitamin C.
65 kcal/273 kJ, 4 g fett, 2 g fibrer
Ingredienser
- 2 klyftor vitlök
- 1 morot
- 0,5 purjolök (eller några salladslökar)
- ev 3-4 stjälkar stjälkselleri
- 1 msk olja
- 0,5 l vit- och rödkål, finstrimlad
- ca 1 dl groddar
- färsk bladpersilja, till garnering
- soja, till servering
Gör så här
- Skala och hacka vitlöken fint. Skala och skär moroten i fina strimlor. Skiva purjolöken eller salladslöken tunt. Skiva stjälksellerin fint.
- Fräs vitlöken i fettet, som inte får vara för varmt. Vitlöken bränns lätt och blir då frän.
- Lägg i alla grönsaker utom groddarna. Fräs på lite högre värme några sekunder. Fräs därefter under lock tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka. Lägg i groddarna och värm dem.
- Lägg upp fräset på ett fat. Garnera med bladpersilja. Servera soja till.