Broccoligratäng med kryddigt täcke
Broccoligratäng med kryddigt täcke
9 ingredienser
En lättlagad gratäng. Ät den som ensamrätt med kokt ris eller med t ex skinka eller stekt kött.
206 kcal/862 kJ, 13 g fett, 6 g fibrer
Ingredienser
- 500 g fryst broccoli (eller färsk broccoli)
- 2 dl ljust bröd, smulat
- 0,5 dl olja
- 0,5 dl persilja, hackad
- 2 klyftor vitlök, finhackade eller rivna
- 1 tsk timjan
- 0,5 tsk salt
- peppar
- 1 förp krossade tomater (à 400 g)
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Koka broccolin nätt och jämnt mjuk.
- Blanda brödet med olja, persilja, vitlök och kryddor.
- Häll tomatkrosset i en ugnssäker form. Lägg i broccolin. Fördela brödblandningen över och gratinera i ca 15 minuter.