Broccoligratäng med kryddigt täcke

Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Broccoligratäng med kryddigt täcke

0

9 ingredienser

En lättlagad gratäng. Ät den som ensamrätt med kokt ris eller med t ex skinka eller stekt kött.

206 kcal/862 kJ, 13 g fett, 6 g fibrer

Ingredienser

portioner4
  • 500 g fryst broccoli (eller färsk broccoli)
  • 2 dl ljust bröd, smulat
  • 0,5 dl olja
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade eller rivna
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 tsk salt
  • peppar
  • 1 förp krossade tomater (à 400 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka broccolin nätt och jämnt mjuk.
  3. Blanda brödet med olja, persilja, vitlök och kryddor.
  4. Häll tomatkrosset i en ugnssäker form. Lägg i broccolin. Fördela brödblandningen över och gratinera i ca 15 minuter.