Marockansk fisk
Marockansk fisk
10 ingredienser
En rätt med mycket kryddor och citron som blir smakrik utan att vara stark.
1 portion innehåller: 171 kcal/506 kJ, 12 g fett. 0 g fiber
Ingredienser
- 500 g fiskfilé (t ex fjällad gös)
- 1 citron eller 2 lime
Chermoula
- 1 msk olivolja
- 0,5 citron, pressad
- 0,5 dl färsk bladpersilja, hackad
- 2,5 msk färsk koriander, hackad
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk malen spiskummin
- 0,5 tsk harissa (eller sambal oelek)
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till chermoulan.
- Skär citron eller lime i tunna skivor och lägg ut dem i en ugnsfast form. Lägg fiskfilén ovanpå.
- Skär några snitt i fisken. Fyll med kryddblandningen och gnid in resten över hela fisken.
- Låt gärna stå kallt någon halvtimme innan fisken ugnsbakas. Baka fisken i ca 20 minuter i ugnen.