Marockansk fisk

Marockansk fisk
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Marockansk fisk

25

10 ingredienser

En rätt med mycket kryddor och citron som blir smakrik utan att vara stark.

1 portion innehåller: 171 kcal/506 kJ, 12 g fett. 0 g fiber

Ingredienser

portioner4
  • 500 g fiskfilé (t ex fjällad gös)
  • 1 citron eller 2 lime

Chermoula

  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron, pressad
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 2,5 msk färsk koriander, hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk harissa (eller sambal oelek)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till chermoulan.
  2. Skär citron eller lime i tunna skivor och lägg ut dem i en ugnsfast form. Lägg fiskfilén ovanpå.
  3. Skär några snitt i fisken. Fyll med kryddblandningen och gnid in resten över hela fisken.
  4. Låt gärna stå kallt någon halvtimme innan fisken ugnsbakas. Baka fisken i ca 20 minuter i ugnen.