Fiskpudding

Fiskpudding
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Fiskpudding

8 ingredienser

En klassiker i det svenska köket som alla borde unna sig – låt inte gamla fördomar om torra puddingar hejda dig. Med gröna ärter, fiskbuljong med finskuren gräslök och ett riktigt gott knäckebröd till blir det en perfekt måltid.

En portion innehåller: 384 kcal/1607 kJ, 6 g fett, 0 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl rundkornigt ris
  • 2 dl vatten
  • 6 dl mjölk
  • 400 g vit fiskfilé (t ex sej, torsk, kolja)
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm muskot, riven
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka upp ris och vatten och låt koka i 10 minuter.
  2. Tillsätt mjölken. Koka upp igen och sjud sedan i ca 20 minuter under lock.
  3. Koka fisken i saltat vatten. Dela den i mindre bitar. Blanda risgrynsgröten med ägg, salt, muskot och vitpeppar. Vänd ner fisken.
  4. Lägg blandningen i en smord ugnsfast form. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.