Äppelbröd i långpanna
Äppelbröd i långpanna
10 ingredienser
Spännande bröd med äpple.
1 äppelbröd innehåller: 124 kcal/301 kJ, 4 g fett, 1 g fibrer.
Ingredienser
- 50 g jäst
- 100 g flytande matfett [1 dl]
- 2 dl lättmjölk (eller 2 dl kallt vatten + 4 msk mjölkpulver)
- 2 ägg
- 1 krm salt
- 0,5 dl strösocker
- 1 dl havrekli
- ca 8 dl vetemjöl
Fyllning
- 5 äpplen
- malen kanel
Gör så här
- Smula jästen i en bunke. Smält fettet och värm det med vatten eller lättmjölk till 37°. Rör ut jästen i degspadet.
- Tillsätt salt, ägg, socker, mjölkpulver om vatten använts, havrekli och mjöl.
- Arbeta tills degen släpper bunken. Låt jäsa övertäckt i 30–40 minuter.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg över i smord långpanna. Skala, kärna ur och klyfta 4–5 st äpplen och tryck ner klyftorna lätt i degen. Pudra över kanel.
- Låt jäsa i ca 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250°.
- Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i 24 bitar. Se bild på föregående sida.