Mandelflarn
Mandelflarn
5 ingredienser
Dessa fina spröda flarn blev snabbt favoriter när vi fotograferade till boken.
1 kaka innehåller: 96 kcal/403 kJ, 8 g fett, 1 g fibrer.
Ingredienser
12 st
- 1,5 dl sötmandel
- 50 g matfett, fast
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk mjölk
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skålla och finhacka mandeln.
- Blanda alla ingredienser utom mandel i en kastrull och låt det smälta ihop på svag värme. Koka inte smeten, då sockrar den sig. Tillsätt mandeln.
- Klicka ut ca två teskedar till varje flarn på en väl smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Bred ut smeten tunt.
- Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter tills kakorna fått fin färg. Låt kakorna svalna något innan de lossas från plåten.
- Lägg dem på plant underlag eller böj dem över en käpp. Det finns också ett speciellt redskap att köpa för detta.