Mandelskorpor
Mandelskorpor
5 ingredienser
Dessa blir snabbt favoritskorpor. Mandeln ger fett av bra sort och något annat fett behövs inte.
1 kaka innehåller: 75 kcal/314 kJ, 3 g fett, 1 g fibrer.
Ingredienser
25–30 st
- 2 dl sötmandel
- 1 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 ägg
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Mal 1 dl mandel fint. Hacka resten av mandeln.
- Blanda mandel, socker, mjöl och bakpulver. Blanda ner äggen och arbeta ihop till en deg.
- Forma till två längder, lika långa som plåten. Platta ut dem med handen.
- Grädda i ca 15 minuter. Ta ut ur ugnen och skär längderna i sneda snittar.
- Sänk ugnsvärmen till 100° och torka skorporna i ca 30 minuter.