Chokladbotten med apelsiner och citrussås
Chokladbotten med apelsiner och citrussås
12 ingredienser
Citrus och choklad är en mycket lyckad kombination – både i färg och smak.
1 portion innehåller: 200 kcal/838 kJ, 9 g fett, 3 g fibrer
Ingredienser
Tårtbotten
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 3 msk kakao
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 0,5 krm salt
- 2 ägg
- 0,5 dl flytande matfett [50 g]
Garnering
- 3 apelsiner
Citrussås
- 1 ägg
- 1 msk strösocker
- 1 msk koncentrerad apelsinjuice
- 1 dl grädde (mellan- eller visp)
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj en rund form med avtagbar botten.
- Rör samman alla ingredienserna i en bunke. Häll smeten i fomen.
- Grädda i ca 10 minuter. Kakan ska vara lite kladdig.
- Skala apelsinerna och skär bort så mycket som möjligt av den vita hinnan.
- Skiva dem tunt och lägg ut dem på chokladbotten. Servera med citrussås.
- Citrussås: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda äggsmeten med apelsinjuicen. Vispa grädden och blanda ner den. Servera genast.