Björnbärssorbet

Björnbärssorbet
Foto: Joel Wåreus
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Björnbärssorbet

4 ingredienser

Har man en egen buske är det bara att gå ut och plocka de vackra björnbären, men numera finns de också i frysdiskarna. Björnbär är mycket fibrerrika.

1 portion ninnehåller: 72 kcal/300 kJ, 0 g fett, 4 g fibrer

Ingredienser

portioner
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 300 g björnbär
  • ca 1 msk citron, pressad

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker tills lagen »klarnar«. Låt svalna.
  2. Lägg i bär och citronsaft och kör allt till fint mos i matberedaren.
  3. Kör i glassmaskin, eller ställ in en skål med bärblandningen i frysen.
  4. Det tar några timmar innan sorbeten är fryst. Rör flera gånger under infrysningen så blir konsistensen mjukare.